מסחר בשוק הפורקס ובכל שוק פיננסי באשר הוא חייב להתבסס על נתונים ועל ניתוח של מצב השוק לכדי הגעה להחלטה על השקעה, אפיקי השקעה רלבנטיים וכן הלאה. בשוק ההון וגם במסחר פורקס באופן פרטני יש שתי שיטות ניתוח עיקריות – ניתוח פונדמנטלי וניתוח טכני. ניתוח פונדמנטלי מתבסס על נתונים מאקרו ומיקרו כלכליים, דו"חות כספיים והוא משקלל גם התפתחויות שאינן כלכליות בתמחור ניירות ערך. ניתוח טכני לעומת זאת הוא אכן טכני יותר ובמידה מסוימת מתמטי יותר, הוא מתבסס על מגמות המחיר של מכשיר ההשקעה, גרפים ונתוני עבר של השוק. שתי שיטות הניתוח רלבנטיות ואיכותיות, אך לרוב כל סוחר מוצא לו את השיטה המועדפת והכלים החביבים עליו ופועל על פיהם – כאשר בפורקס ניתוח טכני הוא מאוד נפוץ.

אינדיקאטורים לניתוח טכני
מסחר על פי ניתוח טכני יכול להתבסס על מגוון אינדיקאטורים טכניים – נתוני מחיר שניתן לראות על גבי גרפים בעיקר – זו תהיה טעות לנסות ליישם ולהשתמש בכולם בו זמנית לביצוע ניתוח על צמד מטבעות או מכשיר השקעה אחר, מכיוון שאינדיקאטורים רבים מספקים איתותים מנוגדים ולעולם לא תמצא מטבע או מנייה שעונה על הדרישות של כל האינדיקאטורים. דרך פעולה טובה של מסחר על פי ניתוח טכני תהיה לבחור 4-5 אינדיקאטורים ולהסתמך עליהם להחלטות המסחר. חלק מהנתונים הפופולאריים כוללים למשל ממוצעים נעים (MA), ממוצע נע מעריכי, נקודות תמיכה ונקודות התנגדות, אינדיקאטורים סטוכסטיים, MACD ואחרים.
לגבות את נתוני הבוחן עם מידע היסטורי

תמיד לקבוע פקודת הגבלת הפסד – Stop Loss
לא משנה איזה מטבע או מנייה בוחרים ועל פי איזו טכניקת מסחר על פי ניתוח טכני תמיד יש לקבוע פקודת הגבלת הפסד (לימיט, סטופ לוס) שמאפשרת לשלוט על ההפסדים ולצאת מהפוזיציה אוטומטית עם הגעה לשער/רף הפסדים מסוים. במסחר יש "חוק" שאומר ש-90% מהרווחים שלך יושגו באמצעות 25% מהעסקאות, כך שיש לסגור פוזיציות מפסידות ולשמור על המרוויחות.